Are You Already Been My Follower? If Not, Follow Now! :p

Friday, November 16, 2012

Tips Senang Bangun & Awal Bangun.

Okey, today aku nak cakap pasal tips senang bangun & awal bangun : 1- Sebelum tidur baca ayat Kursi. Aku ada baca buku "Misteri Solat Subuh" (best gila buku tuh) ada mengatakan yang Syaitan telah berkata kepada Abu Hurairah RA. bahawa apabila seseorang itu membaca ayat kursi sebelum tidur, maka dia tidak akan diganggu oleh syaitan. Abu Hurairah RA pun menceritakan peristiwa ini kepada Nabi Muhammad SAW, lalu baginda menjawab "Syaitan berkata benar kepadamu walaupun dia itu seorang pembohong". Malaikat juga akan turun dari langit menjaga si pembaca ayat kursi ini ketika dia tidur. Masa korang nk bangun nanti, insyaAllah senang. 2-Semasa korang da bangun tu menda yang paling susah korang nak wat ialah BUKAK MATA. even its easy but to the org yg bru bangun tido susah nk pass ujian ni kan? so bkk je mata korg. last2 korg akan boring sbb korang baring tapi x buat menda pun. OKEY? Okey tu je.

1 comment:

  1. Thanx Syukran...
    http://www.dyanasyazwannie.blogspot.com

    ReplyDelete